Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Milia zijn witte, harde bultjes die vlak onder de huid en vaak rondom de ogen voorkomen. Ze ontstaan door verstoppingen van de talg-en zweetklieren van het gezicht.
Milia worden ook wel gerstekorrels of hagelkorrels genoemd. Het zijn witte, harde bultjes die vlak onder de huid voorkomen. Ze komen vooral veel voor rondom de ogen en op het ooglid. Milia ontstaan door verstoppingen van de talg- en zweetklieren van het gezicht. Milia komen vooral voor bij huiden die droog en niet gehydrateerd zijn en bij huiden die veel zonlicht hebben gezien. Tot slot is het mogelijk dat milia ontstaan door beschadiging van de huid, zoals bij brandwonden, schaafwonden of blaren.
Acne in het gezicht ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waar de talgklier zit.
Gerstekorrels zijn geheel onschuldig en hoeven daarom medisch gezien niet verwijderd te worden. Ze kunnen vanzelf verdwijnen, maar op latere leeftijd gebeurd dit vaak niet meer vanzelf. Omdat milia in het gezicht vaak als cosmetisch storend gezien, kan er de wens zijn om ze te verwijderen. Een huidtherapeut kan milia verwijderen door middel van een steriel naaldje. Met het naaldje wordt in het bultje geprikt, waarna de inhoud er met de vingers uit wordt gedrukt. Hiernaast kan milia verwijderd worden door elektrocoagulatie. Hierbij worden de milia aangestipt met een elektrisch verhit naaldje.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Milia zien eruit als kleine, witte, harde bultjes die vlak onder de huid voorkomen. Ze komen vooral veel voor rondom de ogen en op het ooglid. Meestal zijn er meerdere bultjes bij elkaar.
Milia ontstaan door verstoppingen van de talg- en zweetklieren van het gezicht. Milia komen vooral voor bij huiden die droog en niet gehydrateerd zijn en bij huiden die veel zonlicht hebben gezien. Tot slot is het mogelijk dat milia ontstaan door beschadiging van de huid, zoals bij brandwonden, schaafwonden of blaren.
De diagnose milia is gemakkelijk herkenbaar. Daarom kan de diagnose met het blote oog op basis van het klinisch beeld gesteld worden.
Er is niets wat u kan doen om de milia zelf te verwijderen. Door de huid goed te hydrateren kan het ontstaan van nieuwe milia voorkomen worden.
Het is belangrijk om de milia niet zelf uit te drukken om ontstekingen te voorkomen.