Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
De IPL is een flitslamp waarbij krachtige lichtflitsen worden gegeven. IPL is voor verschillende huidproblemen in te zetten, waaronder algehele roodheid van de huid en oppervlakkig gelegen pigmentatie.
IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light. Het gaat om een flitslamp waarbij krachtige lichtflitsen worden gegeven. IPL is voor verschillende huidproblemen in te zetten. Denk hierbij aan algehele roodheid van de huid en oppervlakkig gelegen pigment. IPL 550 nanometer werkt specifiek voor roodheid van de huid, oppervlakkige vaatjes en oppervlakkige pigmentvlekken. De behandeling met IPL is meestal een combinatie met een andere behandeling, zoals de vaatlaser of pigmentlaser.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Bij storende roodheid wordt het licht van de IPL geabsorbeerd door de oppervlakkige rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Op basis van de hitte wordt het vaatje verhit, waardoor de vaatwand in elkaar klapt. Vervolgens wordt het vaatrestant opgeruimd door het eigen lichaam.
Bij oppervlakkig pigment wordt het licht van de IPL geabsorbeerd door het oppervlakkige pigment in de huid. Op basis van de hitte wordt het pigment sterk verhit, waardoor de pigmentcellen afbreken. Vervolgens wordt het afgebroken pigment opgeruimd door het eigen lichaam.
De behandeling met IPL is meestal een combinatie met een andere behandeling, zoals de vaatlaser en pigmentlaser. Echter kan het ook alleenstaand worden ingezet. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. De lichtflitsen kunnen zorgen voor een schrikeffect. Na de behandeling kan de huid wat roder zijn dan normaal. Oppervlakkige pigmentaties kunnen tijdelijk donker verkleuren. Het effect van de IPL is pas 4 tot 6 weken later volledig zichtbaar. Er zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.
Er zijn een aantal adviezen die gedurende het behandeltraject moeten worden genomen. Allereerst moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk voorkomen worden. Het is belangrijk dat de huid zo minst mogelijk zongebruind is. Bij zonlicht wordt geadviseerd om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. Na de behandeling voor roodheid of vaatjes wordt geadviseerd 5 dagen op te passen met alles wat de huiddoorbloeding stimuleert. Denk aan sporten, sauna, pittig eten of alcohol.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Ouderdomsvlekken zijn kleine, bruine pigmentvlekken die in het gezicht, op de handen en op andere gebieden die veel aan de zon worden blootgesteld kunnen verschijnen.
Lees meerCouperose is een huidaandoening waarbij de haarvaatjes in het gezicht verwijden en variëren van kleur. De huidaandoening is volkomen onschuldig en wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.
Lees meerRosacea is een chronische huidaandoening en kenmerkt zich door een rood gezicht, bultjes, puistjes en bloedvaatjes op met name de wangen, neus, voorhoofd en kin.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Er is sprake van weinig bloedvaatjes en verandering in pigmentatie. Er zijn fijne lijntjes maar nog geen rimpels.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekjes en veranderingen in de huidstructuur. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht beweegt.
Lees meerOngeveer de leeftijd vanaf 50 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bloedvaatjes en verslapping. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.
Lees meerMa - wo, vr: 08.00 - 17.00
Do: 08.00 - 21.00
Za: op afspraak
Let op:
De parkeermogelijkheden rondom onze kliniek zijn beperkt. Daarom adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein van de Burgemeester van Roijensingel of op de Turfmarkt. Parkeren is tegen betaling.
IPL is een afkorting voor Intense Pulsed Light. Het gaat om een flitslamp waarbij krachtige lichtflitsen worden gegeven. IPL is voor verschillende huidproblemen in te zetten. Denk hierbij aan puistjes bij acne, algehele roodheid van de huid en oppervlakkig gelegen pigment.
IPL is een flitslamp. Het geeft krachtige lichtflitsen op de huid. Bij acne doodt het de bacterie die de veroorzaker is van puistjes. Bij roodheid worden de vaatjes op basis van de hitte verhit, waardoor de vaatwand in elkaar klapt en het lichaam vervolgens de vaatjes opruimt. Bij pigment worden de pigmentcellen sterk verhit, waardoor de pigmentcellen afbreken en het lichaam vervolgens het pigment opruimt.
IPL is in te zetten bij puistjes bij acne, algehele roodheid van de huid en oppervlakkig gelegen pigment. De behandeling met IPL wordt vaak ingezet in combinatie met een andere behandeling, zoals een acnebehandeling, vaatlaser of pigmentlaser.
Er zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.
De behandeling met IPL kost 155,- per behandeling.
De vaatlaser wordt ingezet bij zichtbare, lopende vaten en IPL wordt ingezet bij de algehele roodheid van de huid. Bij bijvoorbeeld couperose of rosacea worden vaak beide technieken ingezet.