Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Donkere pigmentvlekken zoals pigmentvlekken en sproetjes op gezicht en lichaam kunnen worden behandeld middels de pigmentlaser. Het doel van de behandeling is om het pigment te verminderen en de huid egaler van kleur te maken.
Donkere pigmentvlekken kunnen worden behandeld middels de pigmentlaser. Onder andere ouderdomsvlekken, ouderdomswratten, sproetjes en andere pigmentvlekken op gezicht en lichaam kunnen worden behandeld. Bij Laserkliniek Zwolle gebruiken we de Alexandrite laser om de pigmentvlekken te verwijderen. Alleen de donkere pigmentvlekken kunnen worden behandeld. Lichte pigmentvlekken behandelen we onder andere met IPL of peelingen. Het doel van de behandeling is om het pigment te verminderen.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Een pigmentlaser, de Alexandrite laser, geeft korte lichtpulsen van een hoge intensiteit. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid, waarna het wordt omgezet in warmte. De hitte vernietigd de overmatige pigmentcellen, waardoor de pigmentvlekken laag voor laag worden aangepakt. Hierdoor zal het pigment van kleurintensiteit verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Doordat de laser één golflengte uitstraalt, wordt alleen de pigmentvlek behandeld en blijft de omliggende huid intact. Pigmentvlekken verminderen en de kleur van de huid wordt egaler.
In een aantal gevallen wordt de pigmentlaser samen met de IPL ingezet. IPL werkt volgens een lichtflitstechniek. Hierbij werkt de pigmentlaser op de donkere pigmentvlek en IPL op de lichtere, algehele pigmentatie. Gedurende de behandeling zal er een pijnsensatie waarneembaar zijn. De luchtkoeler of een coldspray kan ter verdoving worden toegepast. De behandelde plekjes zijn als kleine wondjes, die korstjes krijgen en vanzelf genezen. Er zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken.
Er zijn een aantal adviezen die gedurende het behandeltraject moeten worden genomen. Allereerst moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk voorkomen worden. Bij zonlicht wordt geadviseerd om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. De eerste 12 uur na de behandeling moet de huid zo droog mogelijk worden gehouden. Hiernaast mag er niet aan de korstjes gekrabd worden.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Ouderdomsvlekken zijn kleine, bruine pigmentvlekken die in het gezicht, op de handen en op andere gebieden die veel aan de zon worden blootgesteld kunnen verschijnen.
Lees meerEen ouderdomswrat, ofwel verruca seborrhoica, lijkt op een ruwe moedervlek. Zoals de naam al doet vermoeden komen ouderdomswratten vooral voor bij mensen ouder dan 50 jaar.
Lees meerSproetjes zijn goedaardige, kleine, gepigmenteerde vlekken die voorkomen op lichaamsdelen die veel in de zon komen. Sproetjes kunnen ontstaan wanneer de huid in de zon komt.
Lees meerEen post-inflammatoire hyperpigmentatie is een donkere verkleuring of donker litteken van de huid die optreedt na een ontsteking of beschadiging van de huid.
Lees meerBij poikiloderma van Civatte ontstaan er roodbruine, grillige vlekken met daarin bloedvaatjes en atrofische gebieden. Het komt vooral in de hals voor.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Er is sprake van weinig bloedvaatjes en verandering in pigmentatie. Er zijn fijne lijntjes maar nog geen rimpels.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekjes en veranderingen in de huidstructuur. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht beweegt.
Lees meerOngeveer de leeftijd vanaf 50 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bloedvaatjes en verslapping. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.
Lees meerLevervlekken zijn pigmentvlekken die op het gezicht en elders op het lichaam ontstaan naarmate je ouder wordt als gevolg van blootstelling aan de zon.
Lees meerVerruca seborrhoica zijn ruwe, onregelmatige, bruine wratten die kunnen lijken op moedervlekken. Ze komen vaak voor op de romp of op de zijkant van het gezicht.
Lees meerMa - wo, vr: 08.00 - 17.00
Do: 08.00 - 21.00
Za: op afspraak
Let op:
De parkeermogelijkheden rondom onze kliniek zijn beperkt. Daarom adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein van de Burgemeester van Roijensingel of op de Turfmarkt. Parkeren is tegen betaling.
Een pigmentlaser is een behandeling waarmee donkere pigmentvlekken behandeld kunnen worden. De laser geeft korte lichtpulsen van hoge intensiteit. Het doel van de behandeling is om het pigment in de huid te verminderen.
Een pigmentlaser geeft korte lichtpulsen van een hoge intensiteit. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid, waarna het wordt omgezet in warmte. De hitte vernietigd de overmatige pigmentcellen, waardoor de pigmentvlekken laag voor laag worden aangepakt. Hierdoor zal het pigment van kleurintensiteit verminderen of zelfs geheel verdwijnen.
Gedurende de behandeling zal er een pijnsensatie waarneembaar zijn. Ter verdoving kan de luchtkoeler of een coldspray worden toegepast.
Een pigmentlaser behandeling kost vanaf 100,- per behandeling.
Een behandeling met de pigmentlaser is niet schadelijk voor de huid. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. De huidtherapeuten zijn deskundig en werken op veilige en gecontroleerde wijze.
Er zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken.