Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
De SkinPen is een microneedling systeem dat onder andere wordt ingezet bij pigmentvlekken. Het egaliseert de huid en gaat in combinatie met vitamine C verergering van melasma tegen.
Bij Laserkliniek Zwolle voeren we medische microneedling uit door middel van de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA-goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het wordt onder andere ingezet bij een onegale huid met pigmentverschillen, maar verbeterd ook de huidstructuur, fijne lijntjes en littekentjes. Bij melasma kan de vitamine C glow facial worden ingezet. Dit is een behandeling waarbij een hoge concentratie van vitamine C door middel van microneedling in de huid gebracht wordt. Vitamine C is een krachtig anti-oxidant die helpen de huid te beschermen tegen zonneschade. Hiermee wordt voorkomen dat melasma verergerd in de zomer.
Microneedling is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes die kleine beschadigingen in de huid maken. Per seconde worden er 1600 microkanaaltjes in de huid gemaakt door steriele naaldjes die vibrerend in de huid terechtkomen. Door deze doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. Er ontstaan kleine puntbloedingen en er komen groeifactoren vrij waardoor de huid zich in snel tempo gaat vernieuwen en afschilferen. De kleur van het pigment wordt vervaagd en opgelicht. Er ontstaat een egalere huidteint. Naast verbetering van pigmentvlekken zorgt microneedling voor een stevige, elastische en gladdere huid. Littekentjes worden opgevuld en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Gedurende de behandeling zal er een licht schurende en prikkelende sensatie waarneembaar zijn. Er ontstaat warmte in de huid, een egale roodheid en puntbloedingen. Er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussentijd van ongeveer 4 weken.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Een pigmentvlek is een lichte of donkere verkleuring van de huid, ten gevolge van een verstoring in de pigmentaanmaak. Ze kunnen wit, lichtbruin, donkerbruin, zwart, grijs of blauw zijn. Er zijn tal van pigmentstoornissen. Er wordt onderscheid gemaakt in twee soorten, namelijk hyperpigmentatie en hypopigmentatie. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een teveel aan pigment en bij hypopigmentatie is er sprake van een verminderd pigment. De meeste pigmentvlekken zijn goedaardig, maar ze kunnen ook kwaadaardig zijn. Over het algemeen geven ze geen jeuk of andere klachten.
Een pigmentvlek is een donkere verkleuring op de huid. Ze kunnen wit, lichtbruin, donkerbruin, zwart, grijs of blauw zijn. Er wordt onderscheid gemaakt in twee soorten, namelijk hypopigmentatie en hyperpigmentatie. Bij hypopigmentatie is er een verminderd pigment en bij hyperpigmentatie is er een teveel aan pigment. Pigmentvlekken verschillen van vorm en grootte.
Bij pigmentvlekken is er een stoornis in het pigmentsysteem, waardoor er te veel of te weinig pigment aangemaakt wordt. Hoe de pigmentvlek is ontstaan is afhankelijk van het soort pigmentvlek. Pigmentvlekken kunnen bijvoorbeeld ontstaan na trauma, door UV-straling, hormonen en ouderdom.
De diagnose pigmentvlekken wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Pigmentvlekken zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden. Om zeker te zijn dat het om goedaardige pigmentvlekken gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen.
Er is niks wat je zelf kunt doen om zelf het pigment te verminderen of te verwijderen. Om verdonkering van de kleur te voorkomen moet blootstelling aan de zon vermeden worden. De huid moet goed ingesmeerd worden met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. Daarnaast kan beschermende kleding en eventueel een pet of hoed gedragen worden. Ook de zonnebank zorgt ervoor dat de kleur donkerder wordt. Zorgt er tot slot voor dat je je tijdens de zwangerschap goed tegen de zon beschermt om een zwangerschapsmasker te voorkomen.
Om pigmentvlekken te voorkomen kun je het beste niet krabben aan de huid. Ook moeten huidaandoeningen zoals acne, eczeem en huidinfecties behandeld worden om pigmentvlekken te voorkomen. Zorg er tot slot voor dat je jezelf goed beschermd tegen de zon. Draag minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Ook de zonnebank moet vermeden worden om pigmentvlekken te voorkomen.