Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Laser ontharing door de huidtherapeut biedt dé oplossing voor ongewenste haren op het lichaam.
Er zijn vele redenen waardoor mannen en vrouwen starten met laser ontharen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van overbeharing, bijvoorbeeld door hormonale schommelingen, waardoor de beharing op het lichaam toeneemt of stugger wordt. Anderen hebben last van huidaandoeningen waarbij de oorzaak ligt bij ontstoken of ingegroeide haarzakjes. Het kan ook zo zijn dat je het fijn zou vinden om niet meer te hoeven scheren of bezig te zijn met de haargroei. Wat jouw reden ook is, de huidtherapeuten bieden je graag hulp bij het definitief ontharen van jouw lichaam.
Tijdens een laserbehandeling beweegt de huidtherapeut de laser over de huid heen. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haar en haarwortel bevindt. Het is daarom belangrijk dat het om bruine of zwarte haren gaat want alleen donkere haargroei bevat voldoende pigment voor de laser om zich op te richten. Op basis van hitte wordt het haarzakje zodanig beschadigd dat er nauwelijks haar terug kan groeien. De haarzakjes worden inactief. Je kunt genieten van een gladde huid zonder stoppels en zonder te hoeven scheren.
Last van ongewenste haargroei? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.
Om te bepalen welke manier van laser ontharen voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.
Het behandelgebied wordt afgetekend, de haren geschoren, het gebied wordt tijdens het laser ontharen gekoeld. De haren vallen binnen één tot twee weken uit.
Om de huid na het laser ontharen na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over een speciale crème voor thuis.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Bij Laserkliniek Zwolle gebruiken we de Alexandrite laser, Nd:YAG laser en de MIX van beiden technieken. Door het verschillende aanbod van lasers kunnen we zowel de lichte als de donkere huid veilig en effectief behandelen. Het kan een grote stap zijn om hulp te zoeken wanneer je last hebt van overbeharing of een huidaandoening bij de haarzakjes. Maar schroom niet, de huidtherapeuten bieden je deskundige begeleiding en stellen je op je gemak.
Bij lasertherapie is er sprake van een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. In een fractie van een seconde zendt de laser een grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen en kunnen worden geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van hitte wordt de haarfollikel zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.
Laser ontharen is geschikt voor alle vormen van overbeharing, zoals hypertrichose, hirsutisme en storende overbeharing. Hiernaast zijn er medische indicaties waarbij laserontharen een uitkomst biedt. Voorbeelden zijn hidradenitis suppurativa, folliculitis barbae en een haarnestcyste. Ook wordt het ingezet tijdens de man naar vrouw en vrouw naar man transitie. Laserontharen is geschikt voor donkere haren. Zowel de lichte als de donkere huid kan veilig behandeld worden.
Lasertherapie is de enige definitieve ontharingsmethode die er is. De hitte van de laser zorgt er voor dat de haarzakjes beschadigd worden. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren terug groeien.
Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling waarneembaar zijn en zal het voelen alsof er speldenprikjes gegeven worden. De behandeling is niet pijnloos. Aan de laserkop zit een luchtkoeling bevestigd welke de huid direct koelt. Na de behandeling kan er sprake zijn van kortdurende roodheid en lichte zwelling. Het is mogelijk dat er korstjes, blaartjes en/of pigmentverschuivingen ontstaan. Deze reacties zijn tijdelijk van aard
Tijdens het behandeltraject mag er niet geëpileerd of geharst worden, enkel scheren en knippen. Gedurende het behandeltraject moet blootstelling aan de zon en zonnebank zo veel mogelijk beperkt worden, gedurende een periode van 4 tot 6 weken voor en na de behandeling. De huid moet goed beschermd worden met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Het gebruik van sauna, hete baden en heet douchen wordt de eerste 24 tot 72 uur na de behandeling afgeraden.
Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen haren vanzelf uit en groeien weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk: actieve groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) of uitstootfase (telogene fase). Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.