Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Oppervlakkige huidoneffenheden kunnen worden verwijderd middels curettage, het ‘afschrapen’ van de huid. Dit kan door middel van coagulatie, curettage of wegknippen.
Huidcurettage wordt toegepast om oppervlakkige huidoneffenheden te verwijderen. Dit worden ook wel goedaardige huidtumoren genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fibromen (steelwratjes), zonneschade en ouderdomswratjes. Deze huidoneffenheden kunnen worden verwijderd middels curettage, het ‘afschrapen’ van de huid. Dit kan door middel van coagulatie, curettage of wegknippen.
Bij een cauterisatie behandeling wordt het huidoppervlak oppervlakkig verbrand, waarna een korstje ontstaat. Curettage vindt plaats door huidoneffenheden met een curette, een scherp lepeltje, van de huid te schrapen. Steelwratjes worden weggeknipt met behulp van een schaartje en een pincet. Gedurende de behandeling zal er een pijnsensatie waarneembaar zijn. Er kan een coldspray worden toegepast, wat een kortdurende koude-reactie geeft waardoor de huid verdoofd wordt. Na de behandeling kan er kortdurende roodheid en lichte zwelling ontstaan. Het wondoppervlak is als een klein schaafwondje dat kan bloeden. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Huidoneffenheden is een verzamelnaam voor een grote groep huidaandoeningen. Hieronder vallen onder andere gerstekorrels, steelwratjes, littekens, ouderdomsvlekken, ouderdomswratten en moedervlekken.
De oorzaak verschilt per huidaandoening. Ouderdomsvlekken, ouderdomswratten en steelwratjes ontstaan onder andere door een te veel aan blootstelling aan de huid. Gerstekorrels ontstaan onder andere doordat de huid niet gehydrateerd is en littekens ontstaan onder andere door trauma aan de huid door huidafwijkingen of een ongeval. Moedervlekken ontstaan spontaan.
Hoe een huidoneffenheid eruit ziet verschilt per huidaandoening. De plekjes zorgen bij elkaar voor een niet egaal, rommelig en verouderd beeld van de huid. Huidoneffenheden kunnen zowel op het gezicht als op het lichaam voorkomen.
Als huidoneffenheden er eenmaal zijn is er niets wat je zelf kunt doen om ze te verwijderen. Om gerstekorrels te voorkomen moet de huid goed gehydrateerd worden. Om ouderdomsvlekken en ouderdomswratten te voorkomen is het belangrijk om blootstelling aan de zon te minimaliseren.
Je kunt huidoneffenheden beter niet zelf verwijderen. Dit kan zorgen voor littekens, beschadiging en irritatie van de huid. Je kunt huidoneffenheden laten verwijderen door de huidtherapeut.
Vaak wordt de diagnose gesteld op basis van klinisch beeld. Bij twijfel of het gaat om een goedaardig of kwaadaardig plekje, laten we het controleren door de huisarts of dermatoloog. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij pigmentvlekken en moedervlekken.