Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Een bloedblaar op de lip kan worden behandeld door middel van een vaatlaserbehandeling. Een venous lake is geheel onschuldig en kan daardoor veilig weggehaald worden.
Een venous lake is een bloedblaar dat gelokaliseerd is op de onderlip. Het is een met bloed gevulde holte dat rond tot ovaal is en paars, blauw of zwart van kleur. Ze kunnen een grootte tot 1 cm hebben. De blaar komt vooral voor bij oudere volwassenen. Een venous lake ontstaat door een verwijding van een klein vaatje op de onderlip. Dit gebeurd wanneer de huid veel aan de zon blootgesteld is. Hierdoor wordt het bindweefsel rondom het bloedvaatje zwakker en is het bloedvaatje in staat te verwijden, met een venous lake als gevolg.
Een bloedblaar op de lip kan worden behandeld door middel van een vaatlaserbehandeling. Een venous lake is geheel onschuldig en kan daardoor veilig weggehaald worden. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode, paarse of blauwe kleurstof in het bloedblaasje. Door de warmte van de laserstraal wordt de venous lake verhit. Dit zorgt ervoor dat de vaatwand in elkaar klapt. Vervolgens slinkt de bloedblaar en wordt het restant van het blaasje door het eigen lymfesysteem opgeruimd. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. Er wordt behandeld met de Nd:YAG laser. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. Er zijn ongeveer 1 tot 2 behandelingen nodig met een interval van tot 8 weken.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Een venous lake is een bloedblaar dat is gelokaliseerd op de onderlip. Het is een holte dat met bloed is gevuld. Het isrood tot ovaal van vorm en paars, blauw of zwart van kleur. Het komt vooral voor bij oudere volwassenen.
Een venous lake ziet er uit als een met bloed gevulde holte. Het bevindt zich altijd op de onderlip. De venous lake is rond tot ovaal van vorm en paars, blauw tot zwart van kleur. Ze kunnen tot 1 centimeter groot zijn.
Een venous lake komt vooral voor bij oudere volwassenen. Dit komt mede door de oorzaak van het ontstaan van een venous lake. Een venous lake ontstaat door een verwijding vaneen klein vaatje op de onderlip. Dit gebeurt wanneer de huid veel aan de zon is blootgesteld. Hierdoor wordt het bindweefsel rondom het bloedvaatje zwakker en is het bloedvaatje in staat zich te verwijden, met een venous lake als gevolg.
De diagnose venous lake wordt gesteld aan de hand van het klinisch beeld. De huidaandoening is herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden. Echter is er in sommige gevallen nader onderzoek nodig om een melanoom uit te sluiten. Het onderzoek wordt door een dermatoloog of huisarts gesteld middels dermatoscopie of huidbioptie.
Om een venous lake te voorkomen is het belangrijk om blootstelling aan de zon te voorkomen. Draag een hoed of pet, bescherm de huid met een SPF van minimaal 30 en ga niet op het heetst van de dag de zon in. Wanneer de venous lake er eenmaal is, is er niets wat u zelf kan doen op de venous lake te verwijderen. Het is belangrijk om niet aan het blaasje te zitten of er op te bijten, om te voorkomen dat de venous lake kapot gaat en begint te bloeden.
Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de venous lake niet kapot gaat. Wanneer de venous lake open breekt, kan deze flink gaan bloeden. Probeer daarom niet met de handen aan het blaasje te zitten en probeer er niet op te bijten.