Peelingen met LED-therapie bij acne
Een acnebehandeling met LED biedt dé oplossing voor de gevoelige huid met onzuiverheden.
Acnebehandeling voor de gevoelige huid
Heb jij een gevoelige huid met onzuiverheden? Dan is de behandeling met peelingen en LED-therapie misschien wat voor jou. Het helpt de huid met rosacea, gevoelige huid met acne of acne op volwassen leeftijd. De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle helpen je graag.
Gecombineerde peelingen, serums, chrono’s en LED-therapie
Acne is een vervelend huidprobleem dat niet alleen op jonge maar ook op oudere leeftijd veel voorkomt. Acne op volwassen leeftijd en rosacea uiten zich vaker in een drogere en gevoelige huid met ontstekingen rondom de wangen en kin. Dit acnebeeld is anders dan het acnebeeld in de puberteit waarbij de huid vetter en weerbaarder is. Het ontstaat vaak onder invloed van hormonen en kan genetisch zijn. Acne berust op een ontsteking rondom de talgklieren waardoor er mee-eters en diepere ontstekingen ontstaan. Er kunnen ook rode of bruine pigmentvlekjes en littekentjes ontstaan.
De huidtherapeuten bestrijden acne met peelingen en LED-therapie. De combinatie met LED-therapie is bijzonder geschikt voor de gevoelige huiden met acne, rosacea of acne op volwassen leeftijd. Daarnaast is het belangrijk om de huid te reinigen en behandelen met huidverzorgingsproducten voor thuis. De huidtherapeut geeft je een passend advies wat bij jouw huid past. In sommige gevallen is aanvullende medicatie van de huisarts of dermatoloog een aanvulling voor de behandeling.
We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.
Consult met de huidtherapeut
Om te bepalen welke acnebehandeling voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.
Behandeling door de huidtherapeut
Een acnebehandeling bestaat meestal uit een combinatie van een dieptereiniging, peeling, lasertherapie en/of LED.
Nazorg
Om de huid na een acnebehandeling na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over de juiste huidverzorging.
Hoe werkt een behandeling met peelingen en LED?
De behandeling met peelingen en LED-therapie bestaat uit verschillende stappen die samen een volledige acnebehandeling vormen. De huidtherapeut start met het reinigen van de huid. Ontstekingen en puistjes worden met een naaldje ingeprikt en geledigd. Twee verschillende soorten peelingen zorgen ervoor dat de talgproductie wordt verminderd en de huid gladder aanvoelt. De huidtherapeut heeft de keuze uit verschillende serums en chrono’s en kiest ingrediënten die bij jouw huid passen. Na het aanbrengen van deze stoffen gaat het gezicht voor ongeveer 12 minuten onder een LED-lamp. De ingrediënten worden goed geabsorbeerd en de ontsteking wordt geremd.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Uw gratis consult
Vraagt u hier aan
Laatste blogs over acne
Tarieven per acnebehandeling
Acnebehandelingen
Veelgestelde vragen over acnebehandeling
Hoe gaat een acnebehandeling in zijn werk?
En acnebehandeling start met een dieptereiniging waarbij de huidtherapeut de puistjes met een naaldje inprikt en manueel ledigt. Vervolgens kan er een peeling met LED-therapie worden uitgevoerd. De huidtherapeut geeft advies over welke behandeling bij jouw huid past.
Waarom is het belangrijk om mijn acne te behandelen?
Het is belangrijk om acne te behandelen om de kans op acnelittekens te verkleinen. Onbehandelde acne kan zorgen voor hyperpigmentatie, rode vlekken en diepere littekentjes.
Wat is LED-therapie?
LED-therapie is een behandeling waarbij een masker een bepaalde vorm van licht op de huid schijnt. Het licht werkt ontstekingsremmend, kalmerend en zorgt ervoor dat ingrediënten goed in de huid worden opgenomen. Het is bijzonder geschikt voor gevoelige huiden met acne of rosacea.
Wat is een peeling?
Een peeling, ook wel exfoliatie genoemd, is een methode om oude of dode huidcellen te verwijderen. ‘Peelen’ wil ook wel zeggen het ontvellen van in dit geval de huid. Het is een behandeling waarbij je op een gecontroleerde manier een dun laagje van de huid verwijderd. Daarnaast werkt een peeling stimulerend op de levende cellagen van de huid en vertraagt het ons natuurlijke verouderingsproces. Hierdoor maak je fijne lijntjes, acne of pigmentvlekken minder zichtbaar. Je kunt de peeling ook preventief inzetten. Peeling technieken kunnen worden verdeeld in fysische (of mechanische) peelingen, chemische peelingen of thermische peelingen. Denk daarbij aan de toepassing van microdermabrasie, een glycolzuur of fruitzuur of een laserbehandeling met de fractional laser.
Welke soorten peelingen zijn er?
De peelings bevatten ingrediënten zoals glycolzuur (AHA), salicylzuur (BHA), melkzuur, azelainezuur, gluconolactone en vitamine C. De huidtherapeut bekijkt jouw huid en kiest de ingredienten die bij jouw huidprobleem past.
Voor wie is een peeling geschikt?
Een peeling kan voor veel verschillende soorten doelen worden ingezet. De indicaties zijn onder andere alle vormen van acne, acnelittekens, lichte pigmentverschillen, verdikte huid, fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en zonschade.