Pedicurebehandeling bij schimmelnagels

Tijdelijk geen nieuwe consulten schimmelnagels.
Wegens grote drukte kunnen er helaas geen nieuwe behandeltrajecten van schimmelnagels worden gestart. Helaas betekent dit dat consulten voor schimmelnagels tijdelijk niet worden aangeboden bij Laserkliniek Zwolle. We hopen op uw begrip.

Houd onze website en onze socials in de gaten voor de actuele beschikbaarheid. We houden u natuurlijk op de hoogte wanneer er nieuws is!

Pedicurebehandeling bij schimmelnagels

Waarom is een pedicure behandeling van belang?

Tijdens de pedicurebehandeling worden de nagels dun gemaakt. Een groot deel van de schimmels en verkleuring wordt weggehaald en het oneffen oppervlak van de nagel wordt glad gemaakt. Doordat de nagels dunner zijn, kan de laserstraal tijdens de laserbehandeling tot diep in de nagel doordringen om de schimmels te doden. Het zorgt voor een effectievere laserbehandeling. Hiernaast kan de thuiszorg, zoals schimmel crème en voetenbadjes, extra goed indringen. Het is belangrijk om tussen de behandelingen door zelfstandig een van onze pedicures te bezoeken, om de nagels dun te houden. Dit bevordert de uitgroei en gezondheid van de nagels.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Schimmelnagels

No items found.

Hoe wordt een pedicure behandeling uitgevoerd?

De medische pedicurebehandeling vindt voorafgaand aan de laserbehandeling plaats. Eén van onze medische pedicures, gespecialiseerd in schimmelnagels, is dan bij ons op locatie aan het werk. De medisch pedicure freest de nagels dun en knipt de nagels kort. Dit zorgt onmiddellijk voor een beter uitziende nagel. Door middel van het frezen wordt een groot deel van de schimmels weggehaald. Hierdoor wordt de verkleuring van de nagels ook voor zoveel mogelijk weggehaald. Hierna vijlt de pedicure de nagel glad. Het resultaat is een dunne en gladde nagelplaat, met weinig tot geen zichtbare schimmelsporen.

Bekijk behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Voor en na pedicurebehandeling + laserbehandeling

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van schimmelnagels

No items found.

Behandeling bij een

Pedicurebehandeling bij schimmelnagels

Wordt huidtherapie vergoed door de verzekering?

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven schimmelnagels per behandeling

Schimmelnagels

Laserbehandeling Pinpointe Footlaser
225
Diagnostiek en nagelbiopt
85
No items found.

Veelgestelde vragen over schimmelnagels

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels, ook wel kalknagels of onychomycosen genoemd, is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de handen of voeten. De nagel verkleurd wit, geel of bruin. De nagel is verdikt, hobbelig en brokkelig en kunnen eraf vallen. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk, ze kunnen pijnlijk zijn en het geeft een ontsierend beeld.

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels, ook wel kalknagels of onychomycosen genoemd, is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de handen of voeten. De nagel verkleurd wit, geel of bruin. De nagel is verdikt, hobbelig en brokkelig en kunnen afvallen. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk, ze kunnen pijnlijk zijn en het geeft een ontsierend beeld.

Hoe zien schimmelnagels eruit?

Bij schimmelnagels zijn er één of meerdere nagels van de vingers of tenen aangedaan. De nagel wordt wit, geel of geelbruin van kleur. De nagel is verdikt, hobbelig en brokkelig en kan gedeeltelijk of volledig loslaten van het nagelbed. De schimmelnagel is soms zeer pijnlijk en geeft een ontsierend beeld. Het begint aan het eind van één van de nagels en spreidt zich langzaam uit over de gehele nagel. Hierna kan de schimmel overgaan naar de andere nagels waarna er meerdere nagels besmetten

Hoe zien schimmelnagels eruit?

Bij schimmelnagels zijn er één of meerdere nagels van de vingers of tenen aangedaan. De nagel wordt wit, geel of geelbruin van kleur. De nagel is verdikt, hobbelig en brokkelig en kan gedeeltelijk of volledig loslaten van het nagelbed. De schimmelnagel is zeer pijnlijk en geeft een ontsierend beeld. Het begint aan het eind van één van de nagels en spreidt zich langzaam uit over de gehele nagel. Hierna kan de schimmel overgaan naar de andere nagels waarna er meerdere nagels aangedaan zijn.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

De oorzaak van schimmelnagels ligt bij schimmels die de huid of de nagel binnendringen en daar een infectie veroorzaken. De infectie kan een gevolg zijn van een niet goed behandelde huidschimmelinfectie. Hiernaast kan het een gevolg zijn van een verminderde weerstand, vocht, krappe schoenen of een trauma aan de nagels. Schimmelnagels ontstaan vooral in slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk en kunnen worden opgelopen in een vochtige omgeving zoals sportdouches en zwembaden, maar een huisgenoot kan jou ook besmetten.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

De oorzaak van schimmelnagels ligt bij schimmels die de huid en/of de nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. De infectie kan een gevolg zijn van een niet goed behandelde huidschimmelinfectie. Hiernaast kan het een gevolg zijn van een verminderde weerstand, vocht, krappe schoenen en/of trauma aan de nagels. Schimmelnagels ontstaan vooral in slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk en kunnen worden opgelopen in vochtige omgevingen zoals sportdouches en zwembaden, maar een huisgenoot kan jou ook besmetten.

Hoe wordt de diagnose schimmelnagels gesteld?

De diagnose schimmelnagels wordt gesteld aan de hand van een nagelkweek ofwel nagelbiopt. Het biopt test de nagel op 10 verschillende soorten schimmels. Voorafgaand aan het behandeltraject wordt door de huidtherapeut eenmalig een nagelkweek afgenomen. De huidtherapeut knipt een stukje van de nagel van de schimmelnagel. Dit gebeurd middels een nagelknipper of schaar en is pijnloos. De huidtherapeut stuurt het stukje weefsel naar het laboratorium, waar het wordt onderzocht door een arts-microbioloog. De arts-microbioloog stelt vast of de dermatofyten de veroorzaker zijn van de schimmelnagels. Wanneer dit het geval is, weten we zeker dat de laserbehandeling effectief zal zijn.

Hoe wordt de diagnose schimmelnagels gesteld?

De diagnose schimmelnagels wordt gesteld aan de hand van een nagelkweek/nagelbiopt. Het biopt test de nagel op 10 verschillende soorten schimmels. Voorafgaand aan het behandeltraject wordt door de huidtherapeut eenmalig een nagelkweek afgenomen. De huidtherapeut knipt stukjes van de nagel af van de aangedane schimmelnagels. Dit gebeurd middels een nagelknipper en is pijnloos. De huidtherapeut stuurt de weefselafname naar het laboratorium, waar het wordt onderzocht door een arts-microbioloog.

Hoe kan het dat ik schimmelnagels heb en een ander niet?

Niet iedereen is even vatbaar voor het krijgen van schimmelnagels. Er zijn zogenaamde risicogroepen. De één is gevoeliger voor schimmelinfecties dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen met een verminderde weerstand door bijvoorbeeld een chemokuur, zwangerschap of diabetes.

Hoe kan het dat ik schimmelnagels heb en een ander niet?

Niet iedereen is even vatbaar voor het krijgen van schimmelnagels. Er zijn zogenaamde risicogroepen.

Hoe vaak komen schimmelnagels voor?

In Nederland komen schimmelnagels bij ongeveer 12% van de bevolking voor. De schimmelinfectie heeft zich in de nagels en onder het nagelbed genesteld waardoor het met uitwendige middeltjes vaak moeilijk is te behandelen.

Hoe vaak komen schimmelnagels voor?

In Nederland komen schimmelnagels bij ongeveer 12% van de bevolking voor. De schimmelinfectie heeft zich in de nagels en onder het nagelbed genesteld waardoor het met uitwendige middeltjes vaak moeilijk is te behandelen.
Bekijk alle vragen