Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Folliculitis barbae is een chronische huidaandoening die als gevolg van scheren ontstaat. Het komt veel voor bij de donkere huid en meestal bij mannen.
Pseudofolliculitis barbae is een chronische huidaandoening die ontstaat als gevolg van scheren van de baardstreek. Wanneer het haar wordt geschoren, groeit het uiteinde van de haar de huid in en veroorzaakt daar een ontstekingsreactie. Dit is zichtbaar als meerdere rode puistjes of bultjes en ontstoken haarzakjes die verspreid zijn over het gehele beharingspatroon. Het is een huidaandoening die veel voorkomt bij krullend of kroeshaar. Het komt vaker voor bij de donkere huid en meestal bij mannen. Het komt ook voor bij vrouwen in de oksels of liezen, maar dan noemen we het folliculitis of acne inversa. Voor veel mensen draagt deze huidaandoening een psychosociale last met zich mee.
Ongewenste haargroei in het gezicht is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen.
Overbeharing in de hals is een gevoelige plek waardoor irritatie vaak voorkomt.
Ongewenste haargroei op je kin is erg vervelend. Deze haren zijn vaak dikker en stugger.
Het steeds opnieuw scheren, epileren of harsen van haren op de wangen is tijdrovend.
Stoppen met het scheren is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor sommige mensen is dit bijna onmogelijk. Laserontharing van scheerbulten in het gezicht, de hals, de liezen of oksels kan veilig worden behandeld door de huidtherapeut. Laserontharing met de Nd:YAG laser is een alternatief voor het scheren van de haren. Dit is de meest effectieve en duurzame behandeling voor het verwijderen van pijnlijke ontstekingen, haren en scheerirritaties. Deze ontharingslaser is veilig voor de getinte tot zeer donkere huid. Ook zorgt de Nd:YAG laser voor krimping van talgklieren, waardoor ontstekingen worden verminderd. Naast laserontharing van het gebied kan een dieptereiniging of een peeling worden ingezet om de ontstekingen te verwijderen.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Folliculitis barbae is een chronische huidaandoening die als gevolg van het scheren van de baardstreek ontstaat. Wanneer het haar kort wordt geschoren, groeit het uiteinde van de haar de huid in en veroorzaakt daar een ontstekingsreactie. Het komt vaker voor bij de donkere huid en meestal bij mannen.
Folliculitis barbae ziet er uit als meerdere rode of paarse puistjes of bultjes die verspreid zijn over het gehele beharingspatroon van de baardstreek. Het komt meestal voor bij de donkere huid en meestal bij mannen.
Folliculitis barbae ontstaat door het veelvuldig scheren van de baard. Bij het scheen groeit het uiteinde van de haar terug de huid in en veroorzaakt daar een ontstekingsreactie. Dit gebeurd vooral bij krullend kroeshaar.
De diagnose folliculitis barbae wordt gesteld aan de hand van het klinisch beeld. Folliculitis barbae is herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog worden gesteld.
Je kunt bij een huid met folliculitis barbae zorgen voor een goede hygiëne door de huid te reinigen met een milde, antibacteriële reiniger. Zorg ervoor dat je niet aan de huid zit en de puistjes niet uitknijpt. Dit verhoogt namelijk het risico op zelfbesmetting en het verergert het huidbeeld.
Je kunt bij een huid met folliculitis barbae beter geen agressieve huidverzorgingsproducten gebruiken. Smeer ook geen vette zalven of oliën. Het is belangrijk om van de huid af te blijven en de puistjes niet uit te knijpen. Dit kan leiden tot zelfbesmetting en het verergeren van het huidbeeld.