Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Een TCA-peeling is een middeldiepe peeling met trichloorazijnzuur. Deze peelingen kunnen worden ingezet bij acnelittekens en huidveroudering, zoals zonneschade, fijne lijntjes en pigmentvlekken
Een TCA-peeling is een middeldiepe peeling met 12, 15 of 18% trichloorazijnzuur. Deze peelingen kunnen worden ingezet bij (acne)littekens en huidveroudering, zoals zonneschade, fijne lijntjes, beginnende rimpels, grove poriën, grove huidstructuur en pigmentvlekken. Het zorgt voor het opvullen van littekens en een verfrissing van de huid.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
De peelingen zorgen ervoor dat de beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. Na regeneratie van de cellen krijgt de huid een verbeterde structuur. De huid voelt egaler en gladder. Ook wordt de kleur van de huid, bijvoorbeeld bij pigmentvlekken, geëgaliseerd. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid. Een TCA peeling verbetert de huidstructuur van een huid met acnelittekens. De peeling verwijdert de dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing, waardoor de huid met acnelittekens zal verbeteren. De huid in het litteken vult zich op, waardoor de acnelittekens minder diep worden.
De peelingen kunnen worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals microneedling en lasertherapie. Als voorbereiding op de peeling moeten er thuis voorbereidende producten worden gebruikt. In de kliniek worden de concentraties van de peeling rustig opgebouwd. Er wordt daarbij gekeken naar de diepte van de acnelittekens of de mate van huidveroudering. Na een chemische peeling ontstaat er een frostlaag, ofwel witlaag. De huid die behandeld is kan tintelen en branderig aanvoelen. Dit verdwijnt na enkele uren of dagen. Bij het herstel van een TCA-peeling hoort jeuk, droogte en schilfering van de huid. Er zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken.
Er zijn een aantal adviezen die gedurende het behandeltraject moeten worden genomen. Allereerst moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk voorkomen worden. Bij blootstelling aan zonlicht wordt geadviseerd om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. In de 24 tot 72 uur na de behandeling wordt het gebruik van sauna en hete baden afgeraden. Hiernaast mag er niet aan de korstjes gekrabd worden. De huidtherapeut geeft specifiek huidverzorgingsadvies voor de dagen na de behandeling.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Acnelittekens herken je aan de oppervlakkige of diepe putjes. Ze ontstaan na een periode met diepe ontstekingen. Acnelittekens kunnen worden behandeld met lasertherapie.
Lees meerFijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Er is sprake van weinig bloedvaatjes en verandering in pigmentatie. Er zijn fijne lijntjes maar nog geen rimpels.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekjes en veranderingen in de huidstructuur. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht beweegt.
Lees meerOngeveer de leeftijd vanaf 50 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bloedvaatjes en verslapping. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.
Lees meerMa - wo, vr: 08.00 - 17.00
Do: 08.00 - 21.00
Za: op afspraak
Let op:
De parkeermogelijkheden rondom onze kliniek zijn beperkt. Daarom adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein van de Burgemeester van Roijensingel of op de Turfmarkt. Parkeren is tegen betaling.
Een TCA-peeling is een middeldiepe peeling dat wordt ingezet bij acnelittekens en huidveroudering. Het bevat trichloorazijnzuur en is in verschillende percentages inzetbaar. De TCA-peeling zorgt ervoor dat beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. De huid krijgt een verbeterde structuur en is egaler van kleur.
Een TCA-peeling wordt middels een gaasje op de huid aangebracht. Hoelang de peeling op de huid blijft en hoeveel lagen er wordt aangebracht, is afhankelijk van de huid en huidreactie. De peeling zorgt ervoor dat de beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. Na regeneratie van de cellen krijgt de huid een verbeterde structuur. De huid voelt egaler en gladder. Bij acnelittekens vullen de littekens zich op, waardoor ze minder diep worden.
Een TCA-peeling is niet schadelijk, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd en de huid geschikt is voor de peeling. De huidtherapeuten zijn deskundig en weten de peeling op de juiste en gecontroleerde manier aan te brengen. De huidtherapeuten letten goed op de reactie van de huid.
Een TCA-peeling kost 175 euro per behandeling.
Bij een TCA-peeling hoort een prikkelend en/of brandend gevoel van de huid. Dit gevoel is het sterkste wanneer de peeling op de huid zit. Na enkele minuten wordt de peeling van de huid afgehaald. Het branderige gevoel verdwijnt binnen enkele uren of dagen.
Een TCA-peeling zorgt voor vernieuwing en verfrissing van de huid. Het kan worden ingezet bij acnelittekens en huidveroudering, zoals zonneschade, fijne lijntjes, beginnende rimpels, grove poriën, grove huidstructuur en pigmentvlekken.