Laserkliniek Zwolle informeert #1
LaserkliniekZwolle informeert# dit keer antwoord op al uw huidzorgvragen over de kleine ontsierende bloedvaatjes in onze huid #Michelle en Anouk in het beautyjournaal over Rosacea #tips van onze coach – hoe ga je goed voorbereid naar je eerste consult- #winteraanbieding fractional laser#help ik heb spataderen!
Google naar de producten voor een rode huid en je komt er nog wat tegen zeg! Helaas, er bestaan geen doeltreffende crèmes (nee, echt niet!) tegen couperose. Onze huidtherapeuten leggen het uit.
Tientallen webshops spelen in op de rode huid. Er is van alles te krijgen. Er bestaat zelfs ‘de beste couperose crème van 2019. Het product smeert goed, is ideaal voor de gevoelige huid, het is voedend en vermindert de roodheid. En toch bestaat er geen doeltreffende crème die couperose verwijdert. Het kan gewoonweg niet! Couperose is namelijk een huidaandoening die ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid verslappen. Hierdoor gaan ze verwijden. Dit uit zich in de aanwezigheid van talrijke uitgezette rode en/of blauwe (soms zelfs paarse) bloedvaatjes die duidelijk zichtbaar zijn. Ze worden in de dermatologie ook wel; téléangiëctasiëen genoemd. Het is volkomen onschuldig maar de bloedvaatjes zitten er nou eenmaal en verdwijnen niet meer vanzelf. Gelukkig kun je ze verwijderen met lasertherapie.
Waardoor ontstaat couperose?
Couperose komt vaker voor binnen families. Wie veel zon heeft gezien, zal ook eerder kans hebben op couperose. We zien couperose ook vaker bij mensen met het lichtere huidtype. Chronisch gebruik van hormoonzalven geeft vaak een dunnere huid en ook meer risico op de ontsierende vaatjes. Tot slot zullen temperatuurschommelingen en alcohol de couperose negatief beïnvloeden. Een hele rij aan oorzaken en invloeden.
Wat is het beloop van couperose?
Het gaat niet vanzelf over. Eenmaal couperose op de wangen aanwezig dan zal enkel een licht- en/ of laserbehandeling de couperose doen verminderen al dan niet verwijderen.
Wat kun je zelf doen aan couperose?
Wat dan wel weer kan, is het gebruiken van een milde huidverzorging en zoveel mogelijk prikkels aan de huid te mijden zodat de couperose niet verergerd. Een milde zachte reiniging zoals een reinigingsmelk of een zachte wasgel zorgen dat de huid niet ‘nog roder’ wordt. Milde dag- en nacht crèmes met niacinamide, allantoine en panthenol zijn goede ingrediënten voor de couperose huid. Vergeet nooit de huid te beschermen met een zonnebrandcrème minimaal SPF 15 maar liever SPF 30. De crèmes met minerale filters zijn zacht voor de huid.
Wat zijn verstandige leefregels bij het hebben van couperose?
- Vermijd temperatuurwisselingen.Denk nog even na over dat sauna bezoekje.
- Matig het gebruik van alcohol. Trouwens, de drankneus bestaat niet. Dit heeft alles te maken meteen couperose en/of rosacea huidaandoening. Toch wordt dit wel zo gezien.
- Roken verergert de couperose
- Scrubben van de huid is not done. Denk ook aan het gebruik van irriterende reinigingslotion doekjes of -borstels. Door scrubben of wrijven beschadig je de huid. Dit zorgt voor meer verwijde haarvaatjes.
Lees voor meer tips ons artikel in het beautyjournaal van jl. Daar schrijven wij over Rosacea. De huidaandoening die naast couperose vaak ook gepaard gaat met vervelende ontstekingen in het gezicht.
Hoe verwijder je couperose?
Tot slot de hamvraag; hoe verwijderen we die vervelende haarvaatjes dan voor altijd? Dat laatste is niet mogelijk. Wie couperose heeft zal na een aantal behandelsessies met lasertherapie de huid moeten onderhouden met een één à tweejaarlijkse check up door de huidtherapeut.
Je kunt de couperose in gemiddeld 1 - 3 behandelingen effectief verwijderen met de Nd:YAG laser. Na het laseren lijkt de huid egaler en is ongeveer 70% verdwenen. De diffuse (aaneengesloten) overgebleven roodheid kan met IPL (Intense Pulsed Light) worden behandeld. Hier staan gemiddeld ook aanvullend op de vaatlaser nog 1-3 behandelingen voor.
Couperose vóór een couperose laserbehandeling bij Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Couperose ná een couperose laserbehandeling bij Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Hoe werkt een couperose laserbehandeling?
De hoge thermische warmteontwikkeling zorgt voor de opwarming van het haarvaatje zodat deze wordt vernietigd. De pulsen voelen als kleine speldenprikjes in je huid. Een verdoving is niet nodig. Echter wordt er wel een koelsysteem aangesloten op de laser die koude lucht blaast op de plek waar je behandelt. Hierdoor is de behandeling aangenaam te verdragen. De vaatjes worden iedere behandeling minder zichtbaar. Voorafgaand aan de behandeling wordt er een Observ huidscan gemaakt waardoor je de huidaandoening kan bekijken voor- en na de behandeling.
Bekijk de tarieven voor een couperose laserbehandeling
Video 3 in 1 laserbehandeling