Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Ongewenste haargroei op de kin is een vervelend probleem dat bij veel vrouwen voorkomt. De haren zijn vaak stugger en dikker dan bijvoorbeeld op de bovenlip of hals.
Ongewenste overbeharing op de kin komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Het is een erg vervelend probleem, zowel lichamelijk als emotioneel. Hierbij speelt schaamte vaak een grote rol. Scheren, epileren of ontharingscrème zijn behandelmethoden die maar tijdelijk werken. Daarnaast kan het leiden tot een geïrriteerde huid of ingegroeide haren. De aandoeningen hypertrichose, hirsutisme en PCOS leiden tot vermeerdering van haargroei. Folliculitis barbae zorgt voor ontstekingen in het baardgebied op de kin, waarbij laserontharing gewenst is. Voor transvrouwen is ontharing van de kin een belangrijke stap in het transitietraject. Het is vaak een grote stap om hulp te zoeken voor overbeharing in het gezicht. Weet dat de huidtherapeuten deskundig zijn en je begeleiding bieden.
Overbeharing op de kin kan bij de huidtherapeut worden behandeld door middel van elektrische ontharing en lasertherapie. Op de kin kunnen lichtbruine, donkerbruine en zwarte haren behandeld worden met lasertherapie. Hierbij wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van de hitte wordt het haarzakje en de voedingsbodem zodanig beschadigd dat het haar niet terug kan groeien. Blonde, grijze, witte en rossige haren kunnen worden behandeld met elektrische ontharing. Hierbij wordt een minuscuul naaldje in het haarzakje gegleden, waarna er stroom wordt gegeven. De stroom vernietigd de voedingsbodem waardoor de haar niet meer terug kan groeien. Deze behandelingen zorgen voor definitieve ontharing van het gebied.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Bij overbeharing op de kin zien we een toename van ongewenste haren. Het kan hierbij gaan om dikke of dunne donkerbruine tot zwarte haargroei, maar ook om blonde, rode, witte of grijze haren. Overmatige haargroei is vaak het gevolg van een hormonaal- of genetisch aspect. Het kan dus aangeboren zijn of ontstaan doordat haartjes gevoelig worden voor het mannelijk hormoon androgeen of testosteron. Aandoeningen waarbij er overbeharing op de kin ontstaat zijn onder andere hypertrichose, hirsutisme en PCOS.
Bij overbeharing op de kin zien we een toename van ongewenste haren. Naast de kin bevinden zich vaak ook haren op andere plaatsen van het gezicht, zoals de bovenlip en de wangen. Het kan hierbij gaan om dikke of dunne donkerbruine tot zwarte haargroei, maar ook om blonde, rode, witte of grijze haren.
Overmatige haargroei op de kin is vaak het gevolg van een hormonaal- of genetisch aspect. Het kan dus aangeboren zijn of ontstaan doordat haartjes gevoelig worden voor het mannelijk hormoon. Overbeharing in het gezicht ontstaat bij veel vrouwen na de overgang door de verandering in hormonen. Bij hypertrichose transformeren de korte en lichte haren naar langere, dikkere en donkere haren. Bij hirsutisme is er sprake van overgevoeligheid en overproductie van het mannelijk hormoon waardoor de overbeharing volgens het mannelijke beharingspatroon ontstaat.
De diagnose overbeharing op de kin wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij verdenking op overbeharing door een aandoening of door een hormonaal aspect, kan worden doorverwezen naar de huisarts of gynaecoloog voor nader onderzoek.
Bij overbeharing op de kin begint de eerste stap vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op. Denk hierbij aan ingegroeide haren, huidirritatie en soms ook allergische reacties. Laserontharen is een definitieve onthaarmethode waardoor er niet meer zelf onthaard hoeft te worden.
Het is in veel gevallen niet de oplossing om zelf de kin te ontharen. Scheren, harsen, epileren of ontharingscrème kan zorgen voor ingegroeide haren, een geïrriteerde huid en allergische reacties. In deze gevallen kan een laserbehandeling een uitkomst bieden.