Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Keratosis pilaris zijn kleine puistjes op de armen die ruw aanvoelen. De puistjes zijn meestal huidkleurig of rood op een lichte huid en bruin op een donkere huid.
Keratosis pilaris zijn kleine puistjes op de armen. De puistjes zijn meestal huidkleurig of rood op een lichte huid en bruin op een donkere huid. Deze huidaandoening wordt vaker verward met acne. De exacte oorzaken van het ontstaan van deze huidaandoening op de armen is onbekend. Vaak zie je het bij meerdere familieleden. Bij keratosis pilaris hoopt overmatig geproduceerde keratine zich op. Hierdoor verstoppen haarfollikels. De huid wordt dikker met als gevolg harde bultjes.
Bij keratosis pilaris kunnen glycolzuur peelingen worden ingezet om de huidcellen te laten vernieuwen waardoor de huid minder verdikt raakt. Er worden ook exfoliërende crèmes met glycolzuren geadviseerd om thuis dagelijks te smeren. Hiernaast is het belangrijk om de huid te hydrateren zodat de huid minder droog en ruw aanvoelt. Een crème met 18% ureum helpt keratosis pilaris te verminderen. Dit is een crème die meerdere keren op een dag wordt aangebracht.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Keratosis pilaris zijn kleine puistjes op de armen. De puistjes zijn meestal huidkleurig of rood op een lichte huid en bruin op een donkere huid. Deze huidaandoening is geen acne, maar het wordt er vaak mee verward. De exacte oorzaak van het ontstaan van keratosis pilaris is onbekend. Er is sprake van een overmatige productie van keratine. Vaak komt het bij meerdere familieleden voor.
Keratosis pilaris ziet er uit als kleine, rode bultjes op plekken op de armen waar haren uitkomen. Keratosis pilaris is vooral te zien op de strekzijde van de bovenarmen. Het is een huidaandoening dat vaak wordt verward met acne, echter is er geen sprake van mee-eters, puistjes of ontstekingen.
De exacte oorzaak van het ontstaan van keratosis pilaris is onbekend. Er is sprake van een overmatige productie van keratine. Dit zorgt voor een ophoping van keratine bij de haarfollikels, waardoor de haarfollikels verstopt raken. Door de verstoppen ontstaan er rode, harde bultjes dichtbij de haarfollikels. De huid wordt dikker.
Huidtherapeuten werken samen met medisch specialisten als het gaat om acne op de armen. De huisarts of dermatoloog kunnen officieel de diagnose acne stellen. Een huidtherapeut is vrij toegankelijk en kan ook door middel van een huidtherapeutische diagnose te maken krijgen met de hulpvraag acne. Acne is gemakkelijk te herkennen aan de ontstekingen met puisten, mee-eters, rode of paarse ontstekingen of acnelittekens. De huidtherapeutische diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld
Bij keratosis pilaris kun je beter niet aan de bultjes zitten of krabben. Dit kan voor pigmentvlekjes en littekens zorgen. Het is het beste om de huid te wassen met een milde reiniging. Gebruik geen huidproducten met parfum of andere irriterende stoffen.
Bij keratosis pilaris is het beste om de huid te wassen met een milde reiniging. Gebruik geen huidproducten met parfum of andere irriterende stoffen. Het is het beste om niet aan de bultjes zitten of krabben. Dit kan voor pigmentvlekjes en littekens zorgen.