Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Bij vrouwen boven de 18 jaar zie je vaker acne onderaan het gezicht zoals rondom de kin, kaaklijn en hals. Er ontstaan puistjes, onzuiverheden, comedonen, roodheid en pigmentvlekken.
Bij vrouwen en jonge meisjes zie je vaker puistjes onderaan het gezicht zoals in de hals. We noemen dit ook wel volwassenen acne of acne tarda. Acne in de hals zien we vaker bij vrouwen vanaf 18 jaar tot 35 jaar maar het komt ook voor in de puberteit. Puistjes die beïnvloed worden door hormonale schommelingen is een bekend fenomeen. Door een hoge talgproductie kunnen de kin en hals vettig worden en kunnen poriën verstoppen.
Acne in de hals behandelen huidtherapeuten door middel van acnetherapie. Een huidtherapeut behandeld de acne met een dieptereiniging en peelingen. Dit kan worden gecombineerd met lasertherapie of LED-therapie voor een sneller en effectiever resultaat. Acne in de hals kan vervelende acnelittekens en pigmentvlekken veroorzaken. Deze kunnen worden aangepakt met diverse acnebehandelingen.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Acne is een veelvoorkomende huidaandoening. Acne op de hals wordt vaak gezien bij acne tarda, een vorm van acne waarbij de ontstekingen pas op volwassen leeftijd ontstaan. Echter kan acne op de hals ook bij jonge meisjes ontstaan. Bij acne is er sprake van een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Acne komt op veel verschillende lichaamsdelen plaats en kenmerkt zich op de hals door puistjes, pukkels, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen. Dit kan vervelende acnelittekens achterlaten.
Acne op de hals kenmerkt zich door zijn puistjes, rode bultjes en ontstekingen. De puistjes kunnen zich aan de oppervlakte van de huid en onderhuids bevinden. Hiernaast zien we op de hals regelmatig rode, paarse of bruine verkleuringen en/of littekens in de huid ten gevolge van acne.
Acne op de hals ontstaat vaak bij volwassen. Bij deze vorm van acne is de verhoogde gevoeligheid voor androgenen de oorzaak. Hierbij kan anticonceptie een rol spelen. Bij acne op de hals bij jongeren is sprake van een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Talgklieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij een disbalans in de talgproductie kan acne ontstaan. Er zijn vier hoofdoorzaken voor de ontstaanswijze van acne, namelijk verhoorning van de huid, verhoogde talgproductie, de P. acnes bacterie en een ontstekingsreactie. Daarnaast kunnen hormonen, medicatie, druk of wrijving op de huid en genetische factoren een rol spelen.
De huidtherapeuten werken samen met medisch specialisten als het gaat om de huidaandoening acne. De huisarts of dermatoloog kunnen officieel de diagnose acne op de hals stellen. Een huidtherapeut is vrij toegankelijk en kan ook door middel van een huidtherapeutische diagnose te maken krijgen met de hulpvraag acne. Acne op de hals is gemakkelijk te herkennen aan de ontstekingen met puisten, rode bulten en ontstekingen. De huidtherapeutische diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld.
Bij acne is het gebruik van huidverzorging een groot deel van de behandeling. De verzorgingsproducten zijn gemakkelijk thuis toe te passen. Het is belangrijk om acne te voorkomen door zelf de huid te zuiveren met milde producten zonder agressieve ingrediënten. De huidtherapeut stelt een behandelplan op voor thuis wat producten bevat die thuis gebruikt mogen worden. Wanneer je medicijnen gebruikt of er zijn veranderingen in de hormoonhuishouding bespreek dit met de huisarts of huidtherapeut. Bij acne op de hals door volwassen acne kunnen hormonen de veroorzaker zijn. In overleg met de huisarts kan besloten worden om te veranderen van anticonceptie.
Bij acne op de hals kun je beter niet aan de huid zitten en de puistjes zelf uitdrukken. De kans op beschadiging aan de huid is groot en dit kan blijvende verkleuringen en acnelittekens achterlaten. Je kunt de huidwassen en reinigen met milde producten. Gebruik daarnaast liever geen make-up die de huid afsluit en bescherm de huid door een dagcrème met minimaal SPF30 te gebruiken.