Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Het is beter om niet te krabben aan de huid of de mee-eters zelf uit te knijpen. Dit geeft een verergering van de huidklachten met soms pigmentvlekken en littekens tot gevolg. Ook het agressief reinigen van de huid met huidlotion doekjes of zepen is niet goed voor de huid. Het dichtsmeren van de huid met foundations of make-up draagt ook niet bij aan het verminderen van acne comedonica.
Het is beter om niet te krabben aan de huid of de mee-eters zelf uit te knijpen. Dit geeft een verergering van de huidklachten met soms pigmentvlekken en littekens tot gevolg. Ook het agressief reinigen van de huid met huidlotion doekjes of zepen is niet goed voor de huid. Het dichtsmeren van de huid met foundations of make-up draagt ook niet bij aan het verminderen van acne comedonica. De huidverzorgende camouflage van Lycogel geeft het zelfvertrouwen bij het hebben van acne een boost. Dit product sluit de huid niet af en geeft een perfecte en natuurlijke dekking van een huid met acne. Het geeft daarnaast de huid de nodige voedingsstoffen, zuurstof en vocht. Het mag direct na een acnebehandeling worden aangebracht. Ga niet onder de zonnebank. De acne zal tijdelijk verminderen maar zal daarna door de verdikking van de huid direct terugkeren. Soms in hevigere mate.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Acne comedonica ontstaat door door een verhoogde talgproductie. Ons testosteron hormoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daar in de puberteit je lichaam wat gevoeliger wordt voor dit hormoon ontstaan er vele zwarte en witte mee-eters in het gezicht of op de borst, rug en schouders. Een andere oorzaak die we kunnen noemen bij het ontstaan van acne comedonica is de opeenstapeling van dode huidcellen. De uitgang van de talgklier blokkeert waardoor de blackheads en whiteheads ontstaan.
Door de vele zwarte en witte puntjes kan de huid met acne comedonica er wat onregelmatig en onzuiver uit zien. We zien ze vaak in het gezicht op de borst, rug en schouders. Het huidoppervlak lijkt wat onregelmatig van structuur. De donkere verkleuring van de comedonen wordt veroorzaakt door melanine. Dit is de pigmentkleurstof wat in de blackhead zit. De witte en gele puntjes daarnaast vallen ook in het oog als je de huid voor de spiegel strak trekt.
Voor het 25e levensjaar kan de acne spontaan verdwijnen. Tot die tijd is het belangrijk om de huid te verzorgen met acne producten en de huid te zuiveren met een acnebehandeling uitgevoerd door een huidtherapeut. De kans op littekenvorming en pigmentvlekken wordt aanzienlijk kleiner. Soms is ondersteunend aan de acnebehandeling medicatie van de huisarts of dermatoloog nodig. De huidtherapeut kan dit bespreken en overleggen met een medisch specialist. Wanneer acne op latere leeftijd blijft bestaan of voor het eerst ontstaat spreek je van een meer chronische acne. We noemen deze ook wel acne tarda.
Het is belangrijk om mee-eters te voorkomen door zelf de huid te zuiveren. De huidtherapeut stelt een behandelplan op voor thuis die zal bestaan uit het reinigen van de huid met een antibacteriële mousse, een tonic en een zachte scrub met lichte percentages salicyzuur. We verwijderen hiermee dode huidcellen, verdunnen de hoornlaag en remmen de aanmaak van talg. Wanneer je medicijnen gebruikt of er zijn veranderingen in de hormoonhuishouding bespreek dit met de huisarts of huidtherapeut. Ook als er medicijnen worden gebruikt geef dit aan tijdens het eerste consult met de huidtherapeut. Het kan zijn dat bepaalde medicijnen de acne doen verergeren. Wanneer de acne je gevoel en dagelijks functioneren negatief beïnvloedt, en je moeite hebt om met de acne om te gaan, dan kun je via de huisarts psychologische hulp zoeken.
De huidtherapeuten werken samen met medisch specialisten als het gaat om de huidaandoening acne. De huisarts of dermatoloog kunnen officieel de diagnose acne stellen. Een huidtherapeut is vrij toegankelijk en kan ook door middel van een huidtherapeutische diagnose te maken krijgen met de hulpvraag acne. Acne comedonica is gemakkelijk te herkennen aan het aantal mee-eters. Er wordt gekeken naar de mate waarin de zwarte en witte puntjes (comedonen) voorkomen. Bij deze vorm van acne kijken we niet zozeer naar mild, matig of ernst omdat we bij deze vorm van acne geen ontstekingen zien. Deze vorm van acne laat vrijwel nauwelijks littekens achter in de huid. De huidtherapeuten werken samen met medisch specialisten als het gaat om de huidaandoening acne.