Anouk geeft antwoord op de meest gestelde vragen over laserontharing.

Ben je benieuwd naar laserontharing, maar heb je nog vragen voordat je een afspraak maakt? Geen zorgen!

Huidtherapeut Anouk beantwoordt al je vragen in deze blog. Zo kun je met een gerust hart je keuze maken en deze zomer zorgeloos genieten van een gladde en zachte huid. Van de basisprincipes tot praktische tips, Anouk deelt haar expertise en geeft antwoord op de 20 meest gestelde vragen over laserontharing.

Consult voorafgaand aan een traject laserontharing

1. Wat is laserontharing?

Laserontharing is een methode waarbij geconcentreerde lichtstralen worden gebruikt om haarzakjes te vernietigen, wat resulteert in een blijvende vermindering van haargroei.

2. Hoe werkt laserontharing?

De laser zendt een lichtstraal uit die door het pigment in de haarzakjes wordt geabsorbeerd. De hitte beschadigt de haarzakjes, waardoor toekomstige haargroei wordt verminderd.

3. Is laserontharing permanent?

Laserontharing resulteert in een blijvende vermindering van haargroei, maar kan niet garanderen dat al het haar permanent verdwijnt. Onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn.

4. Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies varieert, maar meestal zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor optimale resultaten, afhankelijk van het behandelde gebied en de haardikte.

5. Doet laserontharing pijn?

De pijnervaring varieert per persoon, maar wordt vaak beschreven als kleine speldenprikjes of het knappen van een elastiekje tegen de huid.

Laserontharing van de onderbenen

6. Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is over het algemeen veilig wanneer uitgevoerd door een getrainde professional. Er kunnen wel tijdelijke bijwerkingen optreden zoals roodheid en zwelling.

7. Kan iedereen laserontharing ondergaan?

Laserontharing werkt het beste op mensen met een lichte huid en donker haar. Mensen met een donkere huid of licht haar kunnen minder effectieve resultaten ervaren.

8. Wat moet ik doen voor de behandeling?

Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen selftan voor de behandeling. Scheer het gebied dat behandeld wordt 24 uur van tevoren.

9. Wat moet ik doen na de behandeling?

Vermijd direct zonlicht en gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF. Vermijd ook warme baden, sauna's en intensieve lichaamsbeweging gedurende 24-48 uur.

10. Wat zijn de bijwerkingen?

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, zwelling, en tijdelijke pigmentveranderingen. Deze verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen.

Laserontharing van de rug

11. Kan laserontharing overal op het lichaam worden toegepast?

Ja, laserontharing kan vrijwel overal op het lichaam worden toegepast, inclusief gezicht, benen, armen, oksels, bikinilijn en rug.

12. Hoe lang duurt een sessie?

De duur van een sessie varieert afhankelijk van het te behandelen gebied. Kleine gebieden zoals de bovenlip kunnen slechts enkele minuten duren, terwijl grotere gebieden zoals de benen tot een uur kunnen duren.

13. Is laserontharing duur?

De kosten van laserontharing variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal benodigde sessies. Het kan in eerste instantie prijzig zijn, maar het biedt een langdurige oplossing vergeleken met andere ontharingsmethoden. Bekijk onze tarieven hier.

14. Kan ik zonnebaden na de behandeling?

Het wordt aanbevolen om direct zonlicht te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken gedurende enkele weken na de behandeling om huidbeschadiging te voorkomen.

15. Werkt laserontharing op grijs of licht haar?

Laserontharing is minder effectief op grijs, wit, rood of blond haar vanwege het gebrek aan pigment in deze haarkleuren.

Laserontharing van de oksels

16. Moet ik scheren tussen behandelingen door?

Ja, het is aanbevolen om te scheren tussen behandelingen door, maar vermijd andere ontharingsmethoden zoals waxen of epileren die de haarzakjes verwijderen.

17. Kan ik make-up dragen na laserontharing op het gezicht?

Ja, maar het is het beste om ten minste 24 uur te wachten. Wanneer het gezicht gelaserd is, raden we aan om zachte, make-up van Lycogel te gebruiken om huidirritatie te voorkomen.

18. Kan laserontharing ingegroeide haren behandelen?

Ja, laserontharing kan helpen bij het verminderen van ingegroeide haren doordat het de haarzakjes vernietigt en voorkomt dat het haar weer onder de huid groeit.

19. Is er een herstelperiode na laserontharing?

Er is geen significante herstelperiode nodig na laserontharing. Je kunt je dagelijkse activiteiten meestal direct hervatten, maar volg de nazorg-instructies van je huidtherapeut.

20. Hoe snel zie ik resultaten?

Resultaten kunnen variëren, maar de meeste mensen zien een vermindering van haargroei na 2 tot 3 sessies. Volledige resultaten zijn meestal zichtbaar na de voltooiing van de gehele behandelingskuur.

Voor en na een traject laserontharing

Klaar om de stap te zetten naar een gladde huid zonder zorgen? Boek hier een gratis consult met één van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult bespreken we jouw specifieke behoeften en zorgen we voor een behandeling die bij jou past.
No items found.
No items found.
No items found.