Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Onze huidtherapeuten bieden effectieve behandelingen en therapieën tijdens jouw zoektocht naar het bestrijden van acne.
Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Het komt vaak voor tussen de leeftijd van 15 en 25 jaar maar het kan ook op vroegere of latere leeftijd ontstaan. Acne komt meestal voor in het gezicht en op de rug, borst, nek en schouders. We zien voornamelijk mee-eters, puistjes, pukkels, rode bultjes, vlekken en onderhuidse ontstekingen. Dit kan vervelende acnelittekens achterlaten. Hiernaast kan acne zorgen voor schaamte en onzekerheid. Daarom is het erg belangrijk om vroegtijdig acne aan te pakken.
De deskundige huidtherapeuten bieden effectieve behandelingen en therapieën om je van je acne af te helpen. Door te behandelen met dieptereiniging, peelingen en lasertherapie verminder je de acne en verklein je het risico op acnelittekens. Daarnaast is het belangrijk om de huid te reinigen, zuiveren en te beschermen met huidverzorgingsproducten en cosmeceuticals. Medicatie van de huisarts of dermatoloog kan een aanvulling zijn op de huidtherapie.
Na een eerste gratis consult bij Laserkliniek Zwolle. leindt de acne behandeling plaats. Deze wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, HBO geschoold, die jou begeleid van het eerste consult tot de laatste controle.
Last van ongewenste haargroei? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.
Om te bepalen welke laserontharing voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.
Het behandelgebied wordt afgetekend, de haren geschoren, het gebied wordt tijdens het laserontharen gekoeld. De haren vallen binnen één tot twee weken uit.
Om de huid na een laserontharing na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over een speciale crème voor thuis.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Nog enige twijfel omtrent laser ontharen? Om goed van start te gaan met laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle nog een paar dingen op rs nog altijd worden verward met Intense Pulsed Light (IPL) is er weldegelijk een groot kwaliteitsverschil in behandelingen.
IPL is uitermate geschikt voor het behandelen van meerdere doelchromoforen in de huid. Denk aan een huid die verouderd is of heel erg rood kies dan voor IPL. Kies als het gaat om het verwijderen van overbeharing of cosmetisch ongewenst haar altijd voor een behandeling met laser omdat deze zijn energie niet verliest aan andere doeleinden binnen de huid. Een laser richt zich met monochromatisch licht op één doel en dat is het pigment of voeding van het haarzakje.
Door het verschillende aanbod van lasers kunnen dan ook alle huidtypen en de donkere huid veilig worden behandeld. Verwijder de haartjes dan ook niet meer met harsen of epileren. Laat je laseren door de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle.
Er zijn ook vormen van overbeharing die dusdanig opvallend en hinderlijk zijn dat het een 'medische aandoening' wordt genoemd. Zo is er hirsutisme. Hiervan spreken we als er bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar normaliter mannen haren ontwikkelen. Ook is er hypertrichose. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat eind van de puberteit. Ooit een ingegroeide haar gehad? Dit ontstaat als een haar in een krulletje naar binnen groeit. Gebeurt dit vaak en is het hinderlijk dan spreken we van pseudofolliculitis barbae.
Dit zien we vaker bij de donkere huid. Bij het PolyCysteus Ovarium Syndroom is er sprake van een hormonale disbalans, met overbeharing en acne tot gevolg. Tot slot bestaat er ook de pech 'flink behaard' te zijn. Medicijnen of spierversterkende sportschoolpillen zijn ook weleens de boosdoener van meer haartjes. Gelukkig kan ongewenst haar worden gelaserd met laser ontharen. Er zijn verschillende soorten lasers. Voor ieder huid- en haartype een laser bij Laserkliniek Zwolle.
Acne in het gezicht ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waar de talgklier zit.
Lees meerDe T-zone van het gezicht bevat veel actieve talgklieren. Hierdoor kunnen er puistjes ontstaan.
Lees meerBij acne tarda zie je vaker acne onderaan het gezicht, zoals kin, kaken en hals.
Lees meerSoms is de hele rug bezaaid met puistjes, pukkels en mee-eters. Dit komt vaker voor bij mannen.
Lees meerPijnlijke ontstekingen en een onaangename geur in de liezen zorgen voor ongemak en schaamte.
Lees meerVeel sporters hebben last van rode bultjes en puisten op de billen. Het zijn vaak ontstoken haarzakjes.
Lees meerU kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Om acne te verminderen is het belangrijk om thuis huidverzorgingsproducten te gebruiken. Hiernaast kunnen acnebehandelingen in de kliniek helpen om de acne te verminderen en onder controle te krijgen. Je kunt beter niet aan de huid zitten en de puistjes zelf uitknijpen. Hiernaast kan een goede leefstijl voor verbetering van acne zorgen. Stress, weinig slaap en voeding kan de huid verergeren. Meestal is er sprake van een hormonale oorzaak van acne, bijvoorbeeld door puberteit, medicijnen of anticonceptie.
Producten tegen acne moeten ingrediënten bevatten die de talgproductie tegen gaan, de huidlaag verdunnen en de acnebacterie doden. Het is belangrijk om een reiniger te gebruiken om de huid te reinigen. Een exfolierende reiniger, tonic of creme zorgt ervoor dat de huidlaag verdunt en niet verstopt raakt. Hiernaast kan een crème van de huisarts een goede aanvulling zijn.
Een acnebehandeling is geschikt voor alle vormen van acne en alle huidtypen op het gezicht en/of het lichaam.
Bij acne is de eerste stap van de huidverzorgingsroutine een reiniger. Bij acne is het goed om een reiniger te gebruiken met exfoliërende ingrediënten, zoals salicylzuur of glycolzuur. Daarnaast is het foameren van de huid met glycolzuur op basis van 5% of 15% een absolute 'must' naast een basis reiniger op basis van saliczylzuur en zink, niacinamide.
Acnelittekenskun je door middel van verschillende huid- en lasertherapieën minder zichtbaarmaken. Realiseer je daarbij dat ze nooit geheel zullen verdwijnen. Er zijnverschillende soorten therapieën die geschikt zijn voor het verminderen vanacnelittekens.
Mensendenken dat stress, slechte hygiëne, roken, voeding en zweten een rol speelt bijde verergering van acne. Er is vooralsnog geen bewijslast dat deze factorenzorgen voor verergering van acne. Acne kan wel verergeren door het gebruik vanbepaalde cosmetica- of oliehoudende producten. Daarnaast verschillendegeneesmiddelen waardoor acne kan verergeren. Meestal is er dan sprake van eenacne die plotseling optreedt, op een ongewone plaats of op latere leeftijd.
Littekenweefselin het algemeen ontstaat na een beschadiging van de huid. Bijvoorbeeld bij eenhevige ontstekingsreactie van de huid zoals bij acne. Acnelittekens zijnlittekens die kunnen overblijven bij mensen die te maken hebben met eenernstige acne. Gelukkig komen deze tegenwoordig minder vaak voor omdat acne optijd wordt behandeld door een dermatoloog of huidtherapeut.
Er zijn vier soorten acnelittekens: